Thursday 21 March 2019

crostar_tkd@yahoo.com

Klub organizirao predavanje o zdravoj prehrani

U petak 2.2.2018. je u amfiteatru Kosače naša trenerica organizirala vrlo zanimljivo i korisno predavanje o zdravoj prehrani, a predavač je bio Apollonas Kapsalis, osobni trener i nutricionist iz Grčke.

Svrha predavanja je bila upoznati roditelje ali i djecu sa zdravom prehranom, jer je danas šećer u svemu, a prehrana je jako važna za uspjeh sportaša, pogotovo kad trebaju održavati kilažu za određenu kategoriju. Veliki problem je također što neka djeca sa sobom na turnir nose puno slatkiša, od kojih nikakve koristi nemaju. Štaviše zbog tih slatkiša su sporiji.

Apollonas Kapsalis je i sam bio sportaš, bavio se i borilačkim sportovima, a predavanje je bilo usmjereno na djecu sportaše. Istakao je koliko je važna uloga roditelja u uspjehu njihovog djeteta, pa su roditelji dobili puno zanimljivih i praktičnih savjeta. Objasnio je što se događa u organizmu djeteta ako se nepravilno hrani i kakav učinak to onda ima na njegov rezultat u sportu.

Predavanju je nazočilo oko 100 naših članova i roditelja iz oba kluba, kao i naši treneri. Nakon predavanja je uslijedilo mnoštvo pitanja od strane roditelja i djece, na koja je Apollonas odgovorio, a svi nazočni su mogli probati i njegovu zdravu čokoladu i zdrave gumene bombone, kojima su se svi oduševili. 

Klub u svemu nastoji olakšati troškove roditeljima. Kao što klub financira odlazak sportaša na turnire, tako klub vodi računa i ovakvim stvarima, koji su pored treninga također jako bitni. Hvala Kosači na osiguranom prostoru, a troškove predavanja je pokrio klub. Ovim predavanjem smo započeli suradnju s Apollonasom Kapsalisem i njegovom suprugom, koja je prevodila, i već se radujemo projektima, koje u budućnosti planiramo realizirati s ovim stručnjakom, a sve to za dobrobit naših članova i sportaša.

Apollonasu zelimo zahvaliti na jako zanimljivom predavanju :-)))))

Upis --- trenirajte s nama

 • Grupa za naše male članove +

  Taekwondo klinci je vesela dječja grupa, koja uspješno okuplja malu djecu u našem klubu još od 2005. godine. Read More
 • 1

 • Suci +

  U našem klubu imamo vrlo kvalitetan sudački kadar... Read More
 • 1
 • WTF Taekwondo +

  Malo o taekwondo-u... Read More
 • 1