Monday 2 October 2023

crostar_tkd@yahoo.com

Državno prvenstvo Zenica 2022.

U subotu 12.3.2022. je u Zenici održano Državno taekwondo prvenstvo na kojem je sudjelovalo 600 natjecatelja iz cijele BiH i Kup vrtićanaca s 124 natjecatelja. Naš klub je imao jako uspješan nastup. Osvojili smo 14 medalja i 2 ekipna plasmana.

Zlato: Antonio Rezo, Ivan Skoko, Lea Krešić, Luka Bošnjak, Iva Marić.

Srebro: Ana Grbešić, Emanuel Naletilić, Petra Bukvić.

Bronca: Iva Marić, David Rezo, Iva Grbešić, Lana Šunjić, Noa Rezdeušek, Marko Bošnjak.

Lea Krešić je druga najbolja djevojčica u kicku, a zauzeli smo drugo mjesto u ekipnom poretku i dječaka i djevojčica u kicku.

Braća Rezo su i ove godine bili uspješni, pa je Antonio Rezo odličnim nastupom postao državni prvak u uzrastu kadeta dok je njegov brat David treći u državi u uzrastu mlađih kadeta. Antonio je prije bio državni prvak i u uzrastu mlađih kadeta te je sad nastavio svoj zlatni niz. Na nedavno održanom međunarodnom taekwondo turniru Kakanj Open Antonio je opet bio zlatni.

Također treba pohvaliti i Ivu Marić koja je proglašena najboljom mlađom kadetkinjom Cro Stara za 2021. godinu. Iva je tek zeleni pojas, no protekle godine je imala skoro sve zlatne medalje, a na ovogodišnjem državnom prvenstvu okitila se brončanom medaljom te je zasluženo postala treća najbolja mlađa kadetkinja u BiH.

Pored borbi održano je i državno prvenstvo u tehničkoj disciplini Forme. Ana Grbešić, koja je najbolja formašica Cro Stara za 2021. godinu postala je viceprvakinja države, dok je njena sestra Iva Grbešić treća u državi. Napomenimo i da je Iva proglašena za najbolju kadetkinju Grada Mostara za 2021. godinu na nedavno održanom Izboru najboljih sportaša Grada Mostara. 

Posebno treba istaknuti i Ivana Skoku koji je uvjerljivim nastupom postao državni prvak.

Cijela ekipa zaslužuje veliku pohvalu. Pored osvajača medalja trebamo istaknuti i one koji se ovaj put nisu uspjeli izboriti za medalju. Nekada je važnija motivacija, zalaganje i trud te smo tako imali odvažne mlađe uzraste koji na državnom prvenstvu moraju nastupati po pravilima seniora a ne po svojim uobičajenim modificiranim pravilima. U svakom slučaju imamo odličnu ekipu, odličan podmladak ali i jednu čitavu grupu novih natjecatelja, koji će uskoro krenuti na turnire s jako puno motivacije.

Ekipu su vodili treneri Klaudia Marić i Boris Knezović.

Odmora nakon državnog prvenstva nema, jer imamo aktivan kalendar turnira za ovu godinu. 

 

Upis --- trenirajte s nama

 • Grupa za naše male članove +

  Taekwondo klinci je vesela dječja grupa, koja uspješno okuplja malu djecu u našem klubu još od 2005. godine. Read More
 • 1

 • WTF Taekwondo +

  Malo o taekwondo-u... Read More
 • 1
 • Rekreacija za odrasle +

  U našem klubu nudimo i rekreaciju za odrasle. Ovo nije samo grupa za roditelje, nego i za sve odrasle, koji Read More
 • 1
 • Naše druge klupske aktivnosti +

  Potičemo i druge sposobnosti naših članova Read More
 • 1