Thursday 23 May 2024

crostar_tkd@yahoo.com

Balkansko prvenstvo 2022.

2 Balkanske medalje stigle u Mostar! U subotu i nedjelju 3./4.12.2022. je Drač u Albaniji bio domaćin 23. Balkanskog prvenstva na kojem je nastupilo oko 500 natjecatelja. Mi smo se predstavili s dvije mlađe kadetkinje koje su se izborile za brončane medalje.

Lea Krešić je nastupila u kategoriji -36 kg dok je Iva Marić nastupila u kategoriji -44 kg. Borbe su bile podijeljenje na subotu i nedjelju a održale su se na 4 borilišta s elektronskom opremom Daedo. Koristila su se nova natjecateljska pravila kod kojih je najveća promjena ta da se nakon svake runde proglašava pobjednik. U slučaju izjednačenja nakon druge runde (1:1) radi se treća runda koja odlučuje pobjednika.

Naše mlađe kadetkinje su se pokazale u najboljem svijetlu. Dostojno su predstavile naš klub, naš grad i Bosnu i Hercegovinu. Obje redovno treniraju čitavu godinu te se redovno i natječu što je jako bitno. Uspjeha imaju na svakom turniru. Nakon osvojenih medalja u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji došao je red i na Balkansko prvenstvo u Albaniji koje je za njih dvije najveći turnir do sad. Konkurencija u njihovim kategorijama je bila stvarno jaka ali su se uspjele izboriti za brončane medalje te smo jako ponosni na naše djevojke.

Na Balkanskom prvenstvu je sudjelovalo 9 zemalja: Albanija, Crna Gora, Kosovo, Rumunjska, Turska, Grčka, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Srbija. 

Balkansko prvenstvo je ponudilo vrlo kvalitetne polufinalne i finalne borbe. Atmosfera je bila odlična uz navijanje s punih tribina. 

Ovaj uspjeh s Balkanskog prvenstva nam je velika radost sad pred kraj natjecateljske sezone. Planirali smo odlazak na ovo prvenstvo te smo priželjkivali i uspjeh. Imamo još klupskih aktivnosti, ali svakako ćemo naše medalje proslaviti. 

 

Upis --- trenirajte s nama

 • Grupa za naše male članove +

  Taekwondo klinci je vesela dječja grupa, koja uspješno okuplja malu djecu u našem klubu još od 2005. godine. Read More
 • 1

 • WTF Taekwondo +

  Malo o taekwondo-u... Read More
 • 1
 • Rekreacija za odrasle +

  U našem klubu nudimo i rekreaciju za odrasle. Ovo nije samo grupa za roditelje, nego i za sve odrasle, koji Read More
 • 1
 • Naše druge klupske aktivnosti +

  Potičemo i druge sposobnosti naših članova Read More
 • 1