Thursday 29 February 2024

crostar_tkd@yahoo.com

Državno prvenstvo i Kup grada Zenice 2023.

U subotu 25.3.2023. su se u Zenici održala dva turnira: Državno prvenstvo za kadete i juniore i Otvoreni međunarodni kup grada Zenice za vrtićance i mlađe kadete. Sudjelovalo je oko 500 natjecatelja, a naš kluba ostvario je i na ovim turnirima izvrsne rezultate. Osvojili smo 12 medalja, 3 ekipna plasmana i 2 titule najboljeg natjecatelja.

Na Državnom prvenstvu osvojene su dvije medalje. Josip Bevanda je postao viceprvak države u juniorskoj kategoriji -63kg, a Matej Šunjić je treći u državi u kadetskoj kategoriji -53kg. 

Josipova kategorija bila je brojna a ujedno i najjača kategorija prvenstva. S četiri odlično odrađene borbe ponio je titulu viceprvaka države. Zlatna medalja je umalo umakla. Pri rezultatu 1:1 u rundama, u trećoj rundi pri izjednačenom rezultatu, proglašen je pobjednikom Josipov protivnik, tako da se radi o minimalnim nijansama između njih dvojice.

Matej je odlično odradio eliminacijsku bobu i time se izborio za broncu dok je u polufinalu izgubio od puno iskusnijeg protivnika.

Na Državnom prvenstvu su još nastupili Ivan Skoko, Matej Dankić, Lea Krešić i Mia Ivanković. Nažalost, na ovom turniru nisu pokazali sve svoje mogućnosti te su ostali bez medalje. 

Na Otvorenom međunarodnom Kupu grada Zenice osvojeno je 10 medalja. 

Zlato: Niko Krešić (2 zlata), Ivan Jelić, Marko Bošnjak, Petar Šimun Zovko, Mia Drežnjak.

Srebro: Petar Šimun Zovko i Petra Dankić.

Bronca: Marko Bošnjak i Mia Drežnjak. 

Čitava ekipa zaslužuje veliku pohvalu. Aktivirali smo još naših početnika. Petra Dankić je u svom prvom nastupu osvojila srebro u borbama a Petar Šimun Zovko je u svom drugom nastupu osvojio zlato u kicku i srebro u borbama. 

Niko Krešić je pokupio sve što se moglo pokupiti. Proglašen je najboljim vrtićancem u borbama i najboljim dječakom u disciplini kick. 

Ivan Jelić je treći najbolji dječak u disciplini kick a Mia Drežnjak treća najbolja djevojčica u istoj disciplini. 

U ekipnom plasmanu osvojeno je 1. mjesto u kicku za dječake, 2. mjesto u vrtićancima i 3. mjesto u mlađim kadetima B. 

Ekipu u Zenicu su vodili treneri Klaudia Marić i Boris Knezović. Natjecanja su se održala u Areni Zenica na 8 borilišta s elektronskom opremom Daedo.

 

Upis --- trenirajte s nama

 • Grupa za naše male članove +

  Taekwondo klinci je vesela dječja grupa, koja uspješno okuplja malu djecu u našem klubu još od 2005. godine. Read More
 • 1

 • WTF Taekwondo +

  Malo o taekwondo-u... Read More
 • 1
 • Rekreacija za odrasle +

  U našem klubu nudimo i rekreaciju za odrasle. Ovo nije samo grupa za roditelje, nego i za sve odrasle, koji Read More
 • 1
 • Naše druge klupske aktivnosti +

  Potičemo i druge sposobnosti naših članova Read More
 • 1