Wednesday 24 July 2024

crostar_tkd@yahoo.com

Balkansko prvenstvo 2023. Sarajevo

24. i 25.11.2023. se u Sarajevu održalo Balkansko prvenstvo a planiran je i Balkanski kup u naredna dva dana. Ova dva velika događaja okupila su oko 1400 natjecatelja iz 11 država Balkanske regije a mi smo i ove godine postigli izvrsne rezultate.

Josip Bevanda je osvojio broncu u juniorima dok je Marko Bošnjak osvojio broncu u uzrastu mlađih kadeta.

Josip i Marko su bili odlični. Osvojili su brončanu medalju zlatnog sjaja. Josip je tek prva godina u juniorima i njegova kategorija je na svim turnirima jaka a konkurencija brojna. Prošao je 3 kola s izvrsno odrađenim borbama protiv teških protivnika a izgubio je u 4. kolu od Crne Gore. Marko je prošao dva kola te je u borbi za srebro izgubio od predstavnika BiH. Moramo istaknuti da je Josip jedini predstavnik Bosne i Hercegovine koji je osvojio medalju u njegovoj kategoriji.

Josip Bevanda je nastupio za reprezentaciju Bosne i Hercegovine a Marko je tek u uzrastu mlađih kadeta no bilježi velike uspjehe.

Marko Bošnjak je u 2023. godini do sada osvojio 10 zlatnih, 3 srebrne i 4 brončane medalje te je bio proglašavan za najboljeg natjecatelja turnira na kojima je nastupao. 

Josip Bevanda je aktualni viceprvak Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine, nastupao je u nekoliko različitih zemalja u kojima se često okitio zlatnom medaljom.

Obojica su ispunili očekivanja, jer nakon iznimno uspješne godine smatrali smo da mogu postići uspjeh i na Balkanskom prvenstvu. To je za njih obojicu prvi baš veliki turnir a važan je za stjecanje iskustva. Pored Josipa i Marka na Balkanskom prvenstvu nastupili još Iva Marić i Jelena Ćeško u mlađim kadetkinjama te Mia Ivanković u kadetkinjama. Imale su dobar nastup no to nije ovaj put bilo dovoljno za medalju.

Balkansko prvenstvo je održano u sportskoj dvorani Goran Čengić u Sarajevu na 6 borilišta s elektronskom opremom Daedo. 

 

Upis --- trenirajte s nama

 • Grupa za naše male članove +

  Taekwondo klinci je vesela dječja grupa, koja uspješno okuplja malu djecu u našem klubu još od 2005. godine. Read More
 • 1

 • WTF Taekwondo +

  Malo o taekwondo-u... Read More
 • 1
 • Rekreacija za odrasle +

  U našem klubu nudimo i rekreaciju za odrasle. Ovo nije samo grupa za roditelje, nego i za sve odrasle, koji Read More
 • 1
 • Naše druge klupske aktivnosti +

  Potičemo i druge sposobnosti naših članova Read More
 • 1