Wednesday 24 July 2024

crostar_tkd@yahoo.com

Mostar Open 2017.

4.11.2017. smo u dvorani na Bijelom brijegu organizirali veliki međunarodni taekwondo turnir Mostar Open. To je bio 9. Mostar Open, koji je okupio oko 500 sportaša iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i cijele Bosne i Hercegovine, i to je najveći taekwondo turnir u Bosni i Hercegovini.

U 9 sati je održana ceremonija otvaranja. Nazočnima se obratio Vedran Kožul, predsjednik našeg taekwondo kluba Široki Brijeg, zatim Samir Šarić, predsjednik Taekwondo Saveza Federacije BiH, August Orlović, predsjednik Taekwondo Saveza BiH. Ispred Sportskog Saveza grada Mostara ceremoniji otvaranja nazočili su Hasan Šišić, predsjednik Sportskog Saveza grada Mostara, Dženan Šuta, viši sportski manager, a turnir je otvorila generalna tajnica Sportskog Saveza grada Mostara Mirjana Bošnjak, koja je trenerici Klaudiji Marić uručila priznanje povodom 15 godina rada mostarskog Cro Stara.

Nakon ceremonije otvaranja započeo je turnir s 3 discipline (borbe, forme, kick) na 6 borilišta. Sudili su suci iz BiH, Hrvatske i Crne Gore, a glavni sudac je bio Branko Stanić iz Fojnice. Koristila se elektronska oprema Daedo. 

Sveukupni pobjednici turnira:

1. Cro Star Mostar

2. Reprezentacija grada Zagreba

3. Forteca Korčula

Predstavili smo se u svim disciplinama osvojivši oko 80 medalja, a i ove godine smo zauzeli 1. mjesto u sveukupnom poretku. Roko Baković je proglašen najboljim dječakom u skupini Limači A, Dorijan Matić najboljim dječakom u skupini Limači B. U tim skupinama Limača je Cro Star uvjerljivo zauzeo ekipno 1. mjesto, i time je naš mostarski pomladak još jednom pokazao svoju kvalitetu, koju inače pokazuje cijele godine na turnirima širom Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U ekipnom poretku discipline borbe i discipline kick mostarski Cro Star je također bio uvjerljivo prvi. Tomislav Tošić je na rang listi drugi najbolji junior turnira, Marin Pole drugi najbolji dječak u kicku, dok je Iva Grbešić bila druga najbolja djevojčica u kicku. Svega nekoliko bodova ih je dijelilo od prvog mjesta.

Najbolji dječak u kicku - Boris Gavrić, Poskok Posušje

Najbolja djevojčica u kicku - Nadija Petković, Forteca Korčula

Najbolji limač A - Roko Baković, Cro Star Mostar

Najbolja limačica A - Ana Popović, DIV Knin

Najbolji limač B - Dorijan Matić, Cro Star Mostar 

Najbolja limačica B - Ajna Mujezinović, Željezničar

Najbolji mlađi kadet - Saša Šivak, ZTS

Najbolja mlađa kadetkinja - Marija Orlović, Magone Livno

Najbolji stariji kadet - Jan Flegar, Bistra

Najbolja starija kadetkinja - Nicole Fumić, Bistra

Najbolji junior - Arbon Zekaj, Montenegro Stars

Najbolja juniorka - Pia Smrekar, Šmartno Litija

Najbolji senior - Stjepan Buklijaš, Galeb

Najbolja seniorka - Ira Tafra, Gusar

Svi najbolji borci su nagrađeni peharom i poklon paketom.

Inače su osvajači svih prvih mjesta pored zlatne medalje dobili i poklon paketić, a trenere najboljih ekipa u sveukupnom plasmanu smo nagradili velikim peharom i bocom vina. 

Maskota Lino je također obradovao mališane bombonama, a Lino je uručio i medalje najboljima u kicku. 

Također smo skupljali čepove za našeg prijatelja Marka iz taekwondo kluba KBK Maribor. Hvala svim našim članovima, koji su se odazvali u ovoj akciji, i čak animirali svoje razrednike i učiteljice da se priključe.

Želimo se zahvaliti Sportskom Savezu grada Mostara na potpori u organizaciji turnira, svim sponzorima i medijima koji prate naš rad, kao i članovima kluba i roditeljima koji pomažu oko organizacije turnira. Treneri Damir Šunjić, Miran Đorđevski, Hrvoje i David Marijanović odradili su izvrstan posao na turniru, a naši natjecatelji su dali sve od sebe, kao što se može vidjeti i iz rezultata, i tako smo na najbolji mogući način obilježili 15 godina rada našeg kluba. Veliko hvala svim ekipama, koje su nastupile, a mi kao domaćini smo se maksimalno potrudili da ih sve dočekamo i ugostimo.

Želimo se zahvaliti i Ivici Blatančiću na njegovom poklonu za naših 15 godina rada :-)

Sponzori turnira: Sportski Savez grada Mostara, Union foods, Kraš, Cafe Damir Rodoč, Jana, Podravka, Granum, Daleka obala, Eurosan, Ataco, Vinarija Nuić, Delta security, Euroherc, Hercegovinavino, Unicredit banka, Auto servis Quattro, Katarina doo, Pekara Suncokret, Jako, Budosport, Domar Zoka, restoran Prestige. 

Turnir je završio u 18:30. 

Upis --- trenirajte s nama

 • Grupa za naše male članove +

  Taekwondo klinci je vesela dječja grupa, koja uspješno okuplja malu djecu u našem klubu još od 2005. godine. Read More
 • 1

 • WTF Taekwondo +

  Malo o taekwondo-u... Read More
 • 1
 • Rekreacija za odrasle +

  U našem klubu nudimo i rekreaciju za odrasle. Ovo nije samo grupa za roditelje, nego i za sve odrasle, koji Read More
 • 1
 • Naše druge klupske aktivnosti +

  Potičemo i druge sposobnosti naših članova Read More
 • 1